Zeilzwerftocht 2017 (Friesland)

Kaart wordt geladen...

Dag/tijd
Data - 08/09/2017 - 10/09/2017
Hele dag

Locatie
Ottenhome, Heeg


ZEILZWERFTOCHT 2017 DOOR FRIESLAND

HEEG 8, 9 en 10 september 2017

Ook dit jaar heeft de Watersport Vereniging SolVent weer een mooie zeilzwerftocht op het programma staan.

Anders dan vorige jaren hebben we gekozen voor de maand september om deze tocht in te houden, hopend op mooier weer en rekenend op warmer water dan in het voorjaar. Voor de rest is de formule als vanouds, we komen vrijdag omstreeks 12:00 uur aan op de startplaats, lunchen daar even voor vertrek terwijl we de boten controleren.

We maken een indeling voor de boten en een plan voor de route voor vrijdagmiddag, verdelen de bagage over de boten en vertrekken. We slapen in zelf meegbrachte tentjes en nemen zelf alle benodigdheden voor thee, koffie, ontbijt en het avondeten op vrijdag mee. Zaterdagavond gaan we ergens uit eten en zondagmiddag zijn we uiterlijk om 17:00 uur weer terug in de haven vanwaar we gestart zijn.

Dit keer is het vertrekpunt Heeg aan het Heeger Meer. We hebben bij Ottenhome Heeg weer prima polyester Valken gehuurd met buitenboordmotor en handig snelstrijksysteem. Iedere boot moet tenminste één ervaren zeiler aan boord hebben. Dat is in de praktijk nog nooit een probleem geweest. Als je geen eigen zwemvest hebt kan je er één van de WVS gebruiken. Dat moet je wel duidelijk aangeven bij je aanmelding. We hebben ze in diverse maten (S, M, L en XL).

De kosten voor dit weekend zijn €90 voor leden en €110 voor niet-leden. Inbegrepen zijn de boten, een tankje benzine voor de BB-motor, ontbijt, koffie en thee plus het avondeten op vrijdag en de drankjes op de eerste avond. Alle andere zaken zijn voor eigen rekening. We slapen op eilandjes als dat mogelijk is, als we toch moeten uitwijken naar een camping/haven zijn de overnachtingskosten voor de WVS.

Aanmelden kan door middel van onderstaand formulier. Je kunt je ook per e-mail opgeven bij Jan Willem of Colette.

Aanmeldingen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.