Varen in de Biesbosch (kanovaren 2020)

Kaart niet beschikbaar

Dag/tijd
Data - 12/09/2020
09:30 - 16:00

Locatie
DKKV Dajaks


Kanovaren door de geulen en kreken van National Park De Biesbosch en de natuur ervan dichtbij te beleven op zaterdag 12 september 09.30 – 16.00 uur.

Wij willen deze keer een natuurtocht door de Zwijndrechtse/Dordtse Biesbosch maken en in de geulen en kreken van dit schitterende gebied varen.

https://www.biesboschcentrumdordrecht.nl/nationaal-park-de-biesbosch

Wij maken gebruik van de faciliteiten en boten van de Dordtse kanovereniging Dayaks en het rondje begint bij hun clubhuis vlakbij De Biesbosch. Het clubhuis ligt op een steenworp afstand van het veerpont Dordrecht – Werkendam bij het Kop van het Land en kan makkelijkst met de auto worden bereikt via Dordrecht. Er zijn genoeg parkeerplaatsen bij het clubhuis.  

Helaas zijn tegenwoordig de busverbindingen in het weekeinde gestaakt, dus meerijden op afspraak blijft de enige optie.

Het wordt dit keer een beetje ‘self-service’- tocht daar wij zelf de kano’s uit de stelling halen en klaarmaken om in het water te leggen. Bij terugkomst vegen wij ze af en plaatsen ze weer in de stelling. Je kunt reddingsvesten (maar geen tonnen) lenen.

Er zijn verschillende types aanwezig: 4 stks 2-pers Canadees, 1 stk 2-pers kayak, 4 stks 1-pers (waarvan 2 slanke) kayaks, 3 stks (stabiele) 1-pers open kayaks. In twee van de Canadezen zou een kind ook mee kunnen varen.

Schrijf je snel in en betaal, dan heb de grootste keuze van type!

De exacte route is een beetje afhankelijk van de waterstanden in de kreken en wordt pas op de dag besloten. Wij varen eerst een heel kort stuk op de rivier Nieuwe Merwede maar met harde wind kunnen wat golven ontstaan, dus bij windkracht 4 of meer gaan wij een aangepaste route kiezen. Verder gaan wij in noordelijke richting het natuurgebied in om via het Moldiep langs het Biesbosch-centrum te varen om op de Helsloot uit te komen en richting Dode Kikkervorskil te volgen. Op  het eind hiervan varen wij het Zoetemelkskil in om zo het laatste stuk van de kleine Kikkervorskil te volgen en verder te eindigen bij het clubhuis. Deze tocht is ongeveer 14 km maar kan bij slecht weer of harde wind worden ingekort zo veel als wij willen.

Adres:

DKKV Dajaks
Zeedijk 17
3329 LC Dordrecht

Aanmelden voor 30 augustus (dit i.v.m. het reserveren van de kano’s; geef aan) via de website van WV Solvent. Wil je bij je aanmelding aangeven of je keuze van type kano (opmerking bij reservering).

Kosten:

De kosten voor deze activiteit bedragen slechts 5 Euro per persoon als je lid bent van WV Solvent, voor leden van de PV 5 Euro en voor introducees 15 Euro.

Wil je meer informatie kan je een email sturen naar Göran Fredriksson of Nico Mulder. Contactgegevens staan in de ledenlijst op het beveiligde gedeelte van de website.

Aanmeldingen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.