Kanovaren 2024

Kaart niet beschikbaar

Dag/tijd
Data - 29/06/2024
10:00 - 15:00

Locatie
Cafe Klinker


Kanotocht Nieuwkoopse Plassen bij Noorden op za. 29 juni van 10.30 – 15.00 uur

Op zaterdag 29 juni willen we weer een kanotocht varen, we verzamelen bij Café de Klinker, Simon van Capelweg 111, 2431 AE, Noorden, waar je ook kunt parkeren.

De kano’s huren we bij Kanoverhuur Nikano, die samenwerken met Café de Klinker en beschikken over mooie één- en tweepersoons kano’s en driepersoons Canadese kano’s.

Over de route
De Nieuwkoopse Plassen is een prachtig moerasgebied met een wirwar van grote en kleine plassen, rietlanden, hooilanden, bosjes en sloten. De afwisseling en rust zorgen ervoor dat veel planten en dieren zich hier thuis voelen

Door de Rode route (Noordroute) te combineren met de Gele route (Middenroute) is het ca. 4 uur varen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen de Rode route varen, in dat geval is het ca. 1,5 uur varen.

Rode route

De Rode Route is de route van “Rust, Ruimte en Riet”. De route bevindt zich aan de noordkant van de Noordeinderplas en heeft een lengte van circa 8,5 kilometer. Een groot gedeelte van deze route gaat door de kleine slootjes van de Nieuwkoopse Plassen. Dit is één van de mooiste natuurgebieden van de Nieuwkoopse Plassen. Vanwege de verscheidenheid aan mooie planten, bloemen en diverse volgelsoorten, zoals de purperreiger en de wulp etc. De route is te combineren met de gele route.

Gele Route

De Gele Route is de route van “Tussen Dorp, Rietland en Weide”. De route bevindt zich aan de zuidkant van de Noordeinderplas en heeft tevens een lengte van circa 8,5 kilometer. De route gaat via de gemeentevaart waar je onder andere de Dorpstoren kunt zien en langs de oever zie je vaak lange stokken van palingfuiken van diverse beroepsvisser. Daarna ga je het veengebied in, de vegetatie bestaat hier uit struikgewas, lage bomen, waaronder sporkehout en kamperfoelie en opvallende planten als de koningsvaren, dotterbloem en koekoeksbloem. Het struikgewas is in trek bij zangvogels en het weide gebied aan onder andere de grutto, wulp en kieviet. Wil je het hele gebied zien, dan kan je de rode en gele route combineren. 

Startpunt
Bij het startpunt, Kanoverhuur Nikano, huren we de kano’s. Vanaf hier peddelen we zo de Nieuwkoopse Plassen op. De kanoroute is aangegeven met 24 palen waarop een rood kanootje staat. De route duurt drie tot vier uur.

In het gebied drijven soms veenbonken, stukken bodem die boven komen drijven. Zie dit als drijvende ijsschotsen, het grootste gedeelte zit onder water. Blijf hier uit de buurt, zodat je niet vast komt te zitten.

Praktische informatie

Het startpunt is de parkeerplaats bij Café de Klinker in Noorden, het café is vanaf 10.00 uur geopend.

We kunnen de volgende type kano’s of kajaks huren: éénpersoons kajak, tweepersoons kajak en driepersoons Canadese kano (open kano).

Verzamelen bij Café de Klinker vanaf 10.00 uur en vertrekken ca. 10.30 uur voor de kanoroute op de Nieuwkoopse Plassen.

Adres Café de Klinker
Simon van Capelweg 111
2431 AE Noorden
Telefoon: 0172-408260

Aanmelden: (liefst voor 2 juni i.v.m. reserveren van de kano’s)

Via mail, WhatsApp (gegevens bekend bij bestuur) of via de website (evenement 29 juni 2024)

Graag in de “opmerkingen” aangeven welk type boot je wilt huren:

1-persoons kajak, € 15, voor introducees € 30

2-persoons kajak, € 10 p/p, voor introducees € 20 p/p

3-persoons Canadese kano, € 10 p/p, voor introducees € 20 p/p bij 2 personen

Bedrag s.v.p. overmaken voor 2 juni op rekeningnummer NL04 INGB 0003556065 t.n.v. Watersportvereniging Solvent.

Geke Kajim

Aanmeldingen

Tickets

Afhankelijk van het type kano

€10.00

Je moet je aanmelden of registreren om te kunnen reserveren.