Kanovaren 2019 (Den Haag)

Kaart niet beschikbaar

Dag/tijd
Data - 08/09/2019
10:00 - 16:00

Locatie
Kanoverhuur Den Haag


Kanovaren door de Haagse grachten en naar het Westbroekpark in Scheveningen op zondag 8 september 10.00 – 16.00uur

Op zondag 8 september willen we weer een mooie kanotocht maken, dit keer door de Haagse grachten rond het oude centrum van Den Haag, en via het kanaal langs het Malieveld richting Scheveningen waar we in het Westbroekpark zullen lunchen.

We hebben een combinatie op het oog van twee verschillende routes die de verhuurder aanbeveelt. In totaal zullen we zo’n 17 km varen, maar wees niet bezorgd: we nemen de tijd om de stad Den Haag en haar prachtige omgeving op een bijzondere manier te verkennen.

Mochten we de smaak echt te pakken krijgen dan kunnen we op de terugweg ook nog het landgoed Clingendael aandoen waarop zich de Japanse Tuin bevindt.

 

De verschillende routes:

Peddel via de Dunne Bierkade langs het voormalige atelier van Paulus Potter, langs het huis waar Spinoza de Ethica schreef, naar de Paleistuin, de Koninklijke Stallen aan de Mauritskade. Via de Hooikade aan de achterkant van de Denneweg vervolgt de tocht via de Princessegracht langs de Koninklijke Kunstacademie en nieuwe ministeries via de Uilenbomen terug naar de historische haven en Passantenhaven aan de Bierkade.

Het Westbroekpark is een park gelegen tussen Madurodam en Scheveningen. Het park is samen met het Belgische Park (de stadswijk tussen de Badhuisweg en de duinen ten noorden van Scheveningen) één van de Haagse beschermde stadsgezichten. Na de drukte van de stad laten we ons verrassen door de rust en ruimte die de waterpartijen bieden. Bij theeschenkerij “De Waterkant”, met het mooiste grasterras van Den Haag, kunnen we gemakkelijk in en uit de kano’s.

Clingendael verwijst naar het dal tussen de duinen (clinge). Al in de 16e eeuw wordt het landgoed genoemd. Door de combinatie van cultuur en natuur is het een prettige plek voor jong en oud. Er zijn prachtige gebouwen en tuinen met indrukwekkende boomgroepen en spiegelende waterpartijen. De tuinkunst van 1818 is nog steeds zichtbaar in het landgoed.
Vlakbij de theeschenkerij, met aanleg mogelijkheid voor kano’s, ligt het beroemdste deel van Clingendael: de Japanse tuin. Hier kunnen we prachtige en zeldzame bomen en planten zien. De Japanse tuin is vanaf het water goed te bekijken maar heel kwetsbaar en dus is het vanzelfsprekend verboden om bij deze tuin aan te leggen!

Voor een sfeerimpressie zie:

http://www.nakedkayaker.com/blog/netherlands-the-hague-city-center

 

Locatie
Kanoverhuur Den Haag bevindt zich in het centrum van de stad bij het historische schip de Hagenaar St. Rafaël. Via een drijvende steiger is gemakkelijk in- en uit te stappen. De opstapplaats bevindt zich op vijf minuten lopen van station DH Hollands Spoor en op tien minuten lopen vanaf station DH Centraal. Bovendien stoppen er diverse trams en bussen in de buurt. Ook met de fiets en auto is Kanoverhuur Den Haag goed bereikbaar. Fietsen kunt u parkeren op de nabijgelegen Wagenbrug, voor auto’s geldt betaald parkeren.

Er zijn verschillende kano’s, zowel tweepersoons als eenpersoons beschikbaar. Helaas geen canadezen, zodat deze tocht minder geschikt is om kleine kinderen mee te nemen.

Adres
Schip de Hagenaar St. Rafaël
Groenewegje ter hoogte van nr. 144
2515NC Den Haag
Telefoon: 06 – 85 11 88 22
Email: info@kanoverhuurdenhaag.nl

Aanmelden voor 26 augustus (dit i.v.m. het reserveren van de kano’s) via de website van WV Solvent. Een email sturen naar Göran Fredriksson of Nico Mulder kan ook. Wil je bij je aanmelding aangeven of je een tweepersoons kano of een eenpersoons kano wil.

Kosten:
De kosten voor deze activiteit bedragen slechts 12 Euro per persoon als je lid bent van WV Solvent, voor leden van de PV 16 Euro en voor introducees 20 Euro.

 

Aanmeldingen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.