Aankondiging kanovaren

Kanovaren op de Meije en Nieuwkoopse Plassen

Op zaterdag 11 juli gaan we een gevarieerde route varen op en rond de Nieuwkoopse Plassen. De verhuurder beschrijft het gebied als volgt:

Het Nieuwkoopse Plassengebied is een prachtig natuurmonument in het Groene Hart van Nederland. Ontstaan door vervening bestaat het gebied voor de helft uit open water en voor de andere helft uit rietoevers. De Noordeinder- en de Zuideinderplas en een aantal kleinere plassen vormen een rustgebied voor veel bedreigde diersoorten.
In samenwerking met Natuur Monumenten zijn er diverse, met bordjes aangegeven, vaarroutes uitgezet voor Elektroboten, Sups en Kano’s. Er zijn in het gebied waar u vaart diverse ruime aanlegplaatsen gemaakt.

NieuwkoopsePlassen

Wij kiezen voor een combinatie van twee routes die elk een eigen karakter hebben (in totaal dik 15 km). We kunnen een route kaart meenemen en komen hiermee door de smalste en de mooiste slootjes vol waterplanten, waterdieren en kunnen genieten van de vele vogelsoorten die er in het gebied wonen.

In totaal zullen we zo’n zes uur onderweg zijn. Waarbij we natuurlijk halverwege stoppen voor een picknick (het is mogelijk om vooraf een lunchpakket te bestellen voor 10 Euro). Vaker stoppen kan ook, zolang we als groep maar bij elkaar blijven.

kano

Er zijn eenpersoons, tweepersoons kano’s en Canadese kano’s beschikbaar (geschikt voor 2 volwassen plus eventueel een kind)
Voor kinderen wordt een reddingsvest aanbevolen (beperkt beschikbaar). Vanwege de lengte van de te varen route is het niet aan te raden om jonge kinderen apart in een 1-persoons kano te laten varen.

Praktische zaken

Er zijn afsluitbare tonnetjes beschikbaar om uw kostbaarheden droog in mee te nemen.

Het is tevens belangrijk om zelf etenswaren en drinken mee te nemen, en droge kleding voor na afloop.

Opstapplaats is Jachthaven Plaszicht, Dorpsstraat 114, 2421 BC, Nieuwkoop.

Op het terrein bevindt zich ook een restaurant met een mooi terras aan het water.

Aanvang activiteit 10.00 uur, vanaf 09.30 uur verzamelen bij restaurant Tijsterman
De eindtijd van de kanotocht zelf zal tussen 15.00 en 16.00 uur liggen.

Aanmelden tot woensdag 8 juli (verlengde inschrijftermijn) via de website van WV Solvent.

De kosten bedragen: €5,= per WVSV lid en €15,= per introducé(e)

Kinderen tot 12 jaar (meevarend in tweepersoonkano of canadees): gratis

Aanmelden

Geef je op via de website, klik in de agenda op zaterdag 11 juli en vul het aanmeldingsformulier in.

Met vriendelijke groet,

Nico en Geke