Aankondiging kanovaren 2023 (zondag 25 juni)

Kanotocht Hoge en Lage Bergse Bos op zondag 25 juni a.s. van 10.00 – 13.00 uur

Op zondag 25 juni willen we weer een kanotocht varen, we verzamelen bij Sportpark Outdoor Valley in Bergschenhoek waar zich ook de Kanoshop bevindt.

De Kanoshop ligt namelijk gelegen in het recreatiegebied het Hoge Bergse Bos. Het is een prachtig stukje natuur in de randstad. Het gebied kent zich door een grote verscheidenheid in landschap en vaarwater. 

Faciliteiten in- en uitstap

De Kanoshop is de ideale vertrekbasis voor deze tocht. Met een groot parkeerterrein voor de deur, een gebruiksvriendelijke kanosteiger aan het water en ook nog de mogelijkheden tot opfrissen en omkleden laat het niets aan de wensen over. Op het (gratis) parkeerterrein is voldoende ruimte.

Daarnaast deelt de Kanoshop haar locatie met het Buitensportcentrum Outdoor Valley. Hierdoor zijn er lockers, ruime douches en toiletten.

Na het tochtje kunnen we bij Restaurant De Berghut afsluiten met een drankje.

Het gebied
Het Hoge Bergse Bos is een recreatiegebied in de Zuid-Hollandse gemeente Lansingerland. De heuvels in het Hoge Bergse Bos zijn ontstaan door de berging van sloop- en bouwafval. Ten westen van het gebied bevindt zich het Lage Bergse Bos. Het Lage Bergse Bos is een bosrijk gebied afgewisseld met open gedeelten van water en land. Een gedeelte van het gebied wordt bewoond door Schotse Hooglanders.

Peddelroute Kanoshop
In het recreatiegebied zijn diverse kanoroutes uitgezet (vaarnetwerk de Rotte) en zijn een paar leuke stukjes van het vaarnetwerk gekoppeld tot een tochtje van 10 km. Het tochtje brengt je van het Hoge Bergse Bos richting het Lage Bergse Bos. Op de route liggen mooie polders, een stadsboerderij, slingerende bosrijke slootjes en gezellige verstopte restaurants aan het water. Er zijn diverse spots waar je aan de kant kan picknicken en je kunt ook de uitkijktoren bezoeken bij Outdoor Valley.

 

Praktische informatie

We kunnen de volgende type kano’s of kajaks huren: 1-persoons kajak, 2-persoons kajak en 2 tot 3-persoons Canadese kano (open kano).

We huren de kano’s voor 3 uur, de route is gemiddeld in 2,5 uur te varen, dus er is ruimte voor een plek om even te stoppen. Ook is er een overdraagplek over de weg om verder te kunnen varen.

Verzamelen bij Restaurant De Berghut vanaf 09.30 uur, het restaurant is open vanaf 09.00 uur.

Vertrek voor de kanoroute vanaf de Kanoshop om 10.00 uur.

 

Adres Outdoor Valley
Hoeksekade 141
2661 JL Bergschenhoek
telefoon: 010-5221380

 

Aanmelden en bedrag overmaken graag voor 4 juni a.s.
Via mail of whatsapp: contactgegevens Geke op aanvraag beschikbaar of via de website of antwoord op de nieuwsbrief.

Graag aangeven welk type boot je wilt huren:
1-persoons kajak (€ 15, introducee € 29)
2-persoons kajak (€ 10 p/p, introducee € 20)
2 tot 3-persoons Canadese kano (€ 10 p/p bij 2 personen, bij 3 personen kosten delen, introducee € 20)

Bedrag overmaken op rekeningnummer NL04 INGB 0003556065 t.n.v. Watersportvereniging Solvent.

Met vriendelijke groet,
Geke Kajim